Non contaba con xantar o sábado nun dos restaurantes máis coñecidos da Coruña. Ubicado nun lugar marabilloso, con vistas á ría e á praia de santa Cristina, o local ofrece ao visitante unha atención exquisita ao tempo que familiar. Optamos polo menú degustación All Together, tamén chamado para abreviar o Dous, que tenta superar a fastidiosa moda de ir presentando en pautas de minutos as distintas viandas. Neste caso, o chef prefire colocar os distintos pratos nun só para que o propio comensal decida o ritmo e a cadencia da degustación. Constitúen esta marabilla unha lámina de vitela au point sobre ferri de oliva cun lixeiro arrecendo a xoubas (o célebre pepito da casa), un ovo étoilé avec des puntilles languides, un par de bolas de ensaladilla á moscovita e un leito de pommes de terre en xuliana amoreadas á moda de Eirís. Un Faustino VIII de profundo veludo e un puding-flan della casa acompañaron a excelente pitanza. Un café sobranceiro, difícil de paladear por estes pagos, rematou o ágape.
Sen dúbida, o restaurante do CHU da Coruña (aka Canalejo) cumpre con creces as expectativas: mágoa que haxa que pasar un pequeno mal trago para probar das súas delicias.
6 commenti:
Esqueceu dicir que as bolas de ensaladilla eran de tamaño moi familiar. Menos mal que aquí estou eu, afamado gourmet.
Si si, facíanse moi familiares.
Oxalá o motivo para jalar alí estea superado. E ó Faustino VIII... ¿non lle sobrará un palito? ¿Ou tan malo era o viño?
Eralle Fautino IV, pero xa sabe...
Para min que ao afamado crítico culinario, despois da inxesta, se lle movían algo os palitos.
Carallo, por aquí temos telepaciencia...
Posta un commento